Podiumul noutăţilor de la Fiat pentru ediţia a 64-a a salonului de la Frankfurt cuprinde: Nouă Panda, Fiat Freemont AWD, Punto 2012, Fiat "500c by Gucci", Fiat 500 Twinair şi Fiat Qubo Trekking.

Vedetă Fiat, la această ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt, este Nouă Panda, aflată în cel de-al 31-lea an al existenţei sale pe piaţă. Cu această a 3-a generaţie, Panda a atins maturitatea deplină în ceea ce priveşte calitatea, confortul, tehnologia şi siguranţă. A mai crescut cu câţiva centrimetri, în beneficiul confortului şi siguranţei, ajungând la 365 cm lungime, 164 cm lăţime şi 155 cm înălţime. În materie de design, Nouă Panda beneficiază de o restilizare a exteriorului inspirată de tendinţele actuale, cu linii care mai îmblânzesc formele regulate ale maşinii, păstrând aspectul de "all-terrain" al acesteia, mai ales prin arcadele pronunţate ale pasajelor de roţi. Şi interiorul a fost remodelat în aceleaşi tendinţe moderne care subliniază confortul, flexibilitatea şi habitabilitatea unui model super-compact. Panoul de bord a fost reproiectat pentru a asigura o multifuncţionalitate practică prin gruparea elementelor de comandă şi control, ventilare şi airbag pasager, într-un singur perimetru delimitat printr- o ramă elegantă. Panoul cuprinde , de asemenea, un spaţiu de depozitare generos amintind de prima generaţie Panda. Scaunele au fost reproiectate pentru un confort sporit. Materialele şi combinaţiile de culori întăresc notă de elegantă a noului model Panda. În plus, gama de motorizări se extinde cu motorul de 0.9 85 CP TwinAir Turbo (Motorul Internaţional al anului 2011) şi motorul de 0.9 65 CP Aspirat TwinAir. 

Fiat Freemont (AWD) îşi face debutul la Frankfurt anunţând disponibilitatea motoarelor de 170 CP 2.0 MultiJet 2 şi 280 CP 3.6 V6 benzină, împreună cu o cutie automată cu 6 trepte de viteză. Sub luminile rampei, vor fi expuse două modele Fiat Freemont echipate cu motoare de 170 CP 2.0 MultiJet 2 şi cutie de viteze automată, dintre care un model are doar tracţiune faţă, iar celălalt tracţiunea integrală AWD cu sistemul de control electronic al cuplului (ECC). Ambele modele expuse dispun de o paleta bogată de dotări: şapte locuri, camera video posterioară, navigator prin satelit cu display touch de 8,4", jante de aliaj de 19", climatizare automată tri-zona, senzor de parcare, trapă în plafon, Pachet Video (care include un video DVD montat pe plafonul maşinii). Pe scurt, Fiat Freemont este "All the car you want" (tot ce-ţi doreşti de la o maşină): este echipată cu tot ce ai nevoie că să pleci unde vrei, când vrei, cu cine vrei, fără compromisuri. 

În prima zi a salonului, alături de Fiat Panda şi Fiat Freemont, va stă un model exclusivist Fiat "500C by Gucci", nouă cabrioletă al cărei design a fost semnat de Frida Giannini, directorul de creaţie de la Gucci, împreună cu Centro Stile Fiat. Alăturarea celor două modele Fiat, Freemont şi "500C by Gucci" simbolizează călătoria începută împreună de grupurile Fiat şi Chrysler, o călătorie plină de culoare, de soluţii simple şi ingenioase, care implică oameni de pe tot globul şi apropie două culturi industriale aparent îndepărtate. Este de ajuns să observi aceste două modele pentru a vedea cât de des se atrag contrariile şi se îmbină armonios: mic / mare, estetic / practic, emoţional / raţional ...500/Freemont. 

Salonul Auto de la Frankfurt va da publicului posibilitatea de a admira şi noul Fiat Punto 2012 în versiunea "TwinAir" pusă în evidenţă de culoarea exclusivă de lansare: Verde Lime combinată cu un plafon negru strălucitor pianoblack. Că şi în cazul modelului Fiat 500, numele de TwinAir va indică nu numai existenţa motorului revoluţionar în doi cilindri 85 CP 0.9, ci şi un nou nivel de echipare cu un aspect unic, uşor de recunoscut pentru gama Fiat Punto 2012. Pe podium, alături de această versiune specială, se va afla şi un Fiat Punto 2012 echipat cu nouă variantă a motorului de 85 CP 16v 1.3 Multijet, care prin utilizarea a două noi tehnologii (Alternator Inteligent şi Debit Inteligent) poate atinge un nivel de 90 g/km CO2. 

Fiat 500 TwinAir este prezent la Frankfurt atât în varianta Berlină cât şi Cabrio, ambele versiuni beneficiind de noutăţi tehnologice şi de design exterior. Pentru a sublinia spiritul sportiv şi dinamic al modelului Fiat 500 TwinAir, Fiat a creat un nou Pachet "by Abarth". Kitul de personalizare , dezvoltat în cooperare cu Abarth, cuprinde jante speciale de 16" "Total Black" cu capace de roţi marca Abarth, bandouri laterale, spoiler posterior, grafică tip raliu pe capotă motor şi pedaliere sport. Noul Pachet "by Abarth" va fi oferit ca opţional împreună cu cele două colori exterioare Pasodoble Red şi Crossover Black. 

Noul Fiat Qubo Trekking îşi face debutul la Frankfurt. El subliniază caracteristicile de Outdoor ale exteriorului oferind faruri brunate, bandouri laterale laminate, în două culori noi negru şi aluminiu, precum şi un scut nou de protecţie sub bară din spate, în standard. Se păstrează elementele constructive de la vechea versiune: bară faţă întreagă cu scut de protecţie, sistemul de control al tracţiunii (Traction+), scutul de protecţie al motorului, bare longitudinale pe plafon, geamuri posterioare fumurii, jante de aluminiu cu anvelope speciale de 185/65 R15 M+S. Totodată se prezintă noul Kit Nitro, dezvoltat în cooperare cu Nitro, compania americană care fabrică plânsete snowboard. Kitul este destinat clienţilor sportivi care doresc o maşină versatilă, care să-i ajute să practice diverse sporturi în aer liber, fără a renunţă la detalii stilistice cum sunt jantele de aluminiu brunat de 15", stickerele exterioare şi personalizarea Nitro a huselor interioare.