Noul Maserati Levante Hybrid

  • - Noul Maserati Levante Hybrid este lansat oficial în România
  • - 330 CP și 450 Nm pentru 0-100 km/h în 6 secunde
  • - Consum îmbunătățit cu 18% pentru aceeași performanță a versiunii pe benzină V6

Odată cu primul SUV electrificat al mărcii, Maserati face un mare pas înainte în strategia sa de electrificare, care a început anul trecut cu Ghibli Hybrid. "Mai rapid. Mai ecologic. Unic", Levante Hybrid este mai rapid decât un vehicul pe motorină, mai durabil și singular prin caracteristicile sale speciale.

Primul SUV Maserati, care ocupă deja un loc important în istoria mărcii, vizează acum un viitor în care toate modelele fabricate de Trident vor fi electrificate. Maserati este inovator prin natura sa, iar Levante urmărește filosofia din spatele intrării sale în lumea electrificării: scopul este de a îmbunătăți performanța, rămânând fidel valorilor mărcii, oferind viteză și agilitate în timp ce economisește combustibil, consolidând dedicarea Tridentului pentru plăcerea de a conduce și luxul exclusivist. Rezultatul este un SUV hybrid care păstrează sunetul distinctiv al fiecărui Maserati.

Levante Hybrid combină motorul în patru cilindri, de doi litri, cu un sistem hybrid de 48 volți pentru a recupera energia în timpul decelerării și al frânării. Sistemul E-Booster lucrează în tandem cu sistemul turbo și oferă putere de la turații joase, iar în modul Sport adaugă resurse de cuplu suplimentare pentru senzații de excepție la turații înalte. Mașina hibridă cântărește mai puțin decât echivalentul motorului cu 6 cilindri (atât diesel, cât și benzină) și, mai ales, are o distribuție a greutății și mai bună, deoarece bateria este plasată în partea din spate, fără a compromite capacitatea de încărcare, echilibrând în mod optim masele vehiculului, 50:50. Toate au fost concepute pentru ca Levante Hybrid să fie și mai agil și mai distractiv de condus.

Datorită unei puteri maxime de 330 CP și a unui cuplu de 450 Nm, livrate de la doar 2.250 rpm, datele de performanță ale noului Levante Hybrid, disponibil doar cu tracțiune integrală, sunt impresionante: o viteză maximă de 240 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6 secunde, cu 0.9 secunde mai rapid decât versiunea Levante Diesel.

Sistemul hibrid folosește cu 18% mai puțin combustibil pentru aceeași performanță a versiunii pe benzină V6 de 350 CP și o putere chiar mai bună în comparație cu fostul Levante Diesel. Câștigă mai multă eficiență, dar nu acceptă compromisuri în ceea ce privește performanța.

Detaliile de interior și exterior ale modelului contribuie la identificarea imediată a apartenenței la noua eră hibridă, alături de Ghibli Hybrid: marca exclusivă a energiei sale este vizibilă pe gurile de aerisire laterale triple, decorate cu albastru electric, pe etriere și la nivelul logo-ului de pe montantul C. Aceeași culoare albastră reapare în interiorul mașinii, în special pe cusăturile brodate ale scaunelor.

Un nou sistem infotainment este disponibil pe noua generație Levante, cu o grafică superioară, ecran cu rezoluție 10.1 inch, conectivitate wireless mirroring Apple Car și Android Auto și Voice Control. Bazat pe tehnologia Android Automotive OS, noua generație Maserati Intelligent Assistant (MIA) oferă o experiență inovatoare și personalizată pentru utilizatori.