Noul Fiat Doblo Cargo a cucerit titlul "Internaţional Van of the year 2011"

Noului Fiat Doblo Cargo i-a fost acordat titlul Internaţional Van of the Year 2011, cu 128 de puncte din 168 posibile, de către un juriu format din 24 jurnalişti specializaţi în vehicule comerciale, reprezentând tot atâtea ţări. Prestigiosul trofeu a fost decernat în cadrul serii de gala ce a marcat cea de-a 63-a ediţie a Salonului auto Internaţional de la Hanovra, cea mai importantă expoziţie pentru vehiculele comerciale şi industrial. 

Lorenzo Sistino, directorul executive al companiei Fiat Professional, a comentat premiul acordat modelului Fiat Doblo: "Noul Doblo Cargo a fost un vehicul inovativ chiar din faza de concept. Cu Doblo noi oferim clienţilor noştri cea mai largă gamă a posibilităţilor de alegere, emisiile cele mai mici şi cea mai avansată tehnologie din categoria sa. Premiul este o mărturie a capacităţii noastre de inovaţie în producţie. Faptul că Doblo a câştigat demonstrează atât nivelul sau de inovare cât şi aria schimbărilor făcute pentru a răspunde noilor nevoi ale clienţilor." 

Noul Doblo Cargo, construit pe o platforma nouă, a doborât numeroase recorduri la categoria să: lungimea interioară până la 2,17metri, distanţă între pasajele roţilor din spate de 1,23 metri, volume de la 3,4 la 4,2 metri cubi, sarcina utilă de la 750 la 1000 kilograme, consumul combinat de combustibil de 4,8 litri/100km 1.3 Multijet II Euro 5. Aceste recorduri asigură beneficii substanţiale clienţilor prin optimizarea afacerilor şi gestionarea costurilor. Noul vehicul oferă mai mult spaţiu de încărcare decât modelul anterior: mai rectangular, unitar, utilizabil în totalitate şi echipat cu uşi laterale culisante, precum şi cu uşi spate foarte largi care uşurează operaţiunile de încărcare şi descărcare. 

Pentru Noul Doblo Cargo sunt disponibile 3 motoare Euro 5 cu Start&Stop: 1.4 Benzină 95 CP, 1.3 Diesel Multijet ÎI 90 CP şi 1.6 Diesel Multijet 105 CP. Toate motoarele oferă performanţe excelente, niveluri reduse de zgomot, precum şi costuri reduse de exploatare (consumuri de combustibil şi mentenanţă). De asemenea, motoarele Euro 5 au o fiabilitate ridicată şi poluare redusă. Au în echiparea standard sistemul Start&Stop şi filtrul de particule (numai la motoarele diesel).

Tags: