Noul Fiat 500

Noul Fiat 500 este primul automobil Fiat complet electric.

• A treia generație a lui Fiat 500 este complet nouă: mai mult spațiu, tehnologie mai înaltă, un stil nou, dar totuși un Cinquecento.

• Autonomie: până la 320 km în ciclul WLTP, cu încărcătorul rapid de 85 kW furnizat standard.

• Prima mașină de oraș cu conducere autonomă de nivel 2 și prima mașină FCA echipată cu noul sistem revoluționar de infotainment UConnect 5.

 

Fiat preia provocarea pentru a crea un viitor mai bun alături de cel mai important model din gama sa: 500. Pentru că 500 a ținut întotdeauna pasul cu timpul. Se schimbă atunci când nevoile sociale se schimbă. Noul 500 a fost prezentat oficial la Milano și este prima mașină complet electrică fabricată de casa din Torino.

Pentru a imagina viitorul lui 500, marca Fiat a pornit de la ceea ce l-a făcut ceea ce este. Același lucru a fost valabil și pentru prima generație, care a oferit mobilitate și libertate în anii 1960. 500 a reprezentat o schimbare majoră și a devenit un automobil foarte iubit. O mașină care a fost mereu pe creasta valului și care s-a impus ca un simbol încă de la debut, acum 63 de ani.

Odată cu a doua generație, lansată în 2007, Fiat 500 a introdus conceptul de cool și șarm la o mașina de oraș, devenind un simbol al modei și stilului italian care a cucerit lumea. Un model în continuă evoluție care a inspirat artiști și muzicieni în ultimii treisprezece ani și a fost derivat în peste 30 de serii speciale.

Acum, în 2020, vine o nouă eră și este timpul ca Fiat 500 să-și folosească toată popularitatea pentru a inspira schimbarea și a deveni parte a soluției.

Pe măsură ce mobilitatea este de așteptat să fie mai durabilă, conectată și autonomă, cu reglementări din ce în ce mai stricte, a treia generație a lui Fiat 500 este din nou în prim-plan, aducând cu ea design și plăcerea de a conduce. Nu este doar o revoluție, ci „reîncarnarea” unui spirit, una care poate inspira reînnoire. De fapt, regulile și regulamentele nu sunt suficiente pentru o adevărată revoluție, este nevoie de ceva iconic și frumos: Noul Fiat 500.

La proiectarea Noului 500, inginerii au început cu o foaie goală de hârtie, astfel încât să poată lucra la fiecare aspect cu cea mai mare atenție la detalii și să aleagă cele mai bune soluții.

Autonomia și timpii de încărcare sunt două aspecte cheie pentru clienți. Bateriile litiu-ion cu o capacitate de 42 kWh oferă Noului 500 o autonomie de până la 320 km în ciclul WLTP.

Pentru a optimiza timpul de încărcare, Noul 500 este echipat cu un sistem de încărcare rapidă de 85 kW pentru a încărca bateria foarte rapid. De exemplu, este nevoie de doar 5 minute pentru a acumula o rezervă de energie suficientă pentru a parcurge 50 de kilometri, mai mult decât este necesar pentru utilizarea zilnică medie. Și încărcătorul rapid poate încărca bateria la 80% în doar 35 de minute. Priza Combo 2 situată pe panoul lateral dreapta spate al mașinii alimentează încărcătorul rapid, atât pentru încărcare AC cât și DC.

Sunt disponibile și soluții de încărcare acasă. Ediția de lansare a noului 500 include easyWallbox, un sistem de încărcare pentru casă care poate fi conectat la o priză normală de acasă. ENGIE EPS a dezvoltat acest lucru exclusiv pentru Fiat și va fi comercializat de Mopar în Europa pentru a coincide cu lansarea modelului. Este o soluție „plug-and-charge” simplă, accesibilă, care poate fi gestionată cu ușurință prin Bluetooth, permițându-vă să vă stabilizați încărcătura de energie prin încărcarea telefonului 500 imediat acasă cu o putere de încărcare de până la 2,3 kW, fără a fi nevoie de nicio intervenție. de personal calificat. Mai mult, easyWallbox este gata pentru o actualizare de putere la 7,4 kW, oferind o încărcare completă acasă în puțin peste 6 ore. Modelul vine și cu un cablu Mode 3 pentru încărcare de la rețeaua publică.

Noul 500 are trei moduri de condus: Normal, Range și Sherpa, care pot fi selectate pentru a se potrivi stilului de condus.

În special, modul Sherpa optimizează resursele disponibile pentru a se asigura că vei ajunge la destinație. Modul de conducere Sherpa funcționează pe mai multe componente pentru a reduce consumul de combustibil la minimum, tocmai pentru a vă asigura că puteți ajunge confortabil fie la destinația setată pe sistemul de navigație, fie la cea mai apropiată stație de încărcare. La fel ca un „Șerpa himalayan”, care se ocupă de întreaga expediție și o ghidează către destinație, acest mod de condus reglează diverși parametri: viteza maximă, limitată la 80 km/h; răspunsul pedalei de accelerație, pentru a reduce consumul de energie; și dezactivarea sistemului de climatizare si a scaunelor încălzite (șoferul are opțiunea de a le activa in orice moment).

Modul „Normal” este cât se poate de apropiat de conducerea unui vehicul cu un motor termic, în timp ce modul „Range” activează funcția „o singură pedală”. Selectând acest mod de conducere, puteți conduce practic Noul 500 doar cu pedala de accelerație. De fapt, eliberarea pedalei provoacă o decelerare mult mai puternică față de  un motor cu ardere normală, aproape ca și cum ai fi apăsat pedala de frână. În orice caz, trebuie să apăsați pedala de frână pentru a opri mașina complet. Cu toate acestea, în utilizarea zilnică și cu mai multă practică, în cele din urmă puteți învăța să îl conduceți folosind doar pedala de accelerație.

Motorul are o putere de 87 kW (118 CP), oferind o viteză maximă de 150 km/h (autolimitată) și accelerație de la 0-100 km/h în 9,0 secunde și 0-50 km/h în 3,1 secunde.

Conducere autonomă de nivel 2

Noul Fiat 500 nu este doar o mașină electrică de oraș, este prima mașină din segmentul său care oferă conducere autonomă de nivel 2, aducând toate beneficiile asociate mobilității urbane.

• Cameră frontală pentru monitorizare tuturor zonele mașinii, atât longitudinal cât și lateral

• Sistemul Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC) frânează sau accelerează ca răspuns la mașini, bicicliști, pietoni

• Lane Centering menține vehiculul în centrul benzii atunci când marcajele sunt corect identificate

• Intelligent Speed Assist citește limitele de viteză și recomandă aplicarea acestora

• Urban Blind Spot folosește senzori cu ultrasunete pentru a monitoriza unghiurile moarte și a avertiza despre orice obstacole cu o lumină de avertizare triunghiulară pe oglinda exterioară

• Attention Assist oferă avertismente pe afișaj, recomandând să vă opriți și să faceți o pauză atunci când sunteți obosit

• Senzorii de 360 de grade oferă o vedere asemănătoare unei drone pentru a evita orice obstacol atunci când parcați sau efectuați manevre complexe

Noul 500 este primul model Fiat care este echipată cu noul sistem de infotainment UConnect 5, o platforma conectată concepută pentru viitor. Dezvoltat pentru a oferi clienților o experiență de utilizator complet nouă, UConnect 5 este compatibil cu sistemele de operare Apple CarPlay și Android Auto și poate fi utilizat în modul wireless.

Fiat 500 oferă o integrare perfectă cu un smartphone, oferind un ecran tactil orizontal de înaltă definiție de 10,25 inchi cu un raport de aspect 16:9 care se potrivește perfect în tabloul de bord al mașinii.

UConnect 5 combinat cu modulul telematic oferă funcția obligatorie de apel de urgență, și o serie de servicii de conectivitate inovatoare:

• My Remote: verifică nivelul de încărcare a bateriei de pe un smartphone; programați încărcarea vehiculului în perioadele de timp cele mai convenabile; cunoașteți locația exactă a mașinii; blocați și deblocați ușile și setați sistemul de climatizare

• My Navifation: setați destinația pe sistemul de navigație al mașinii, identificați traseul, verificați traficul și condițiile meteo de-a lungul traseului și vedeți locațiile camerei de viteză și punctelor de încărcare, totul direct din aplicație

• My Assistent: sistem de asistență care poate efectua un apel de urgență pentru a cere ajutor în caz de avarie

• Asistență My Theft: aceasta urmărește mașina, astfel încât să poată fi recuperată dacă este furată

• My Wi-Fi: un adevărat hotspot care conectează până la opt dispozitive electronice la rețea în același timp (acest serviciu este disponibil numai pe anumite piețe)

• My Car: pentru a verifica starea mașinii, verificând imediat diverși parametri de la presiunea în anvelope până la programul de service

Sistemul UConnect 5 funcționează atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul mașinii, permițând șoferului să stabilească în avans ruta de navigație și să precondiționeze clima. Smartphone-urile pot fi conectate în doar cinci secunde folosind funcționalitatea wireless.