Noul acţionariat al Autoitalia Group deschide noi perspective de dezvoltare a activităţii pe piaţă din România

Din Aprilie 2011, noul acţionar al Autoitalia Group este compania Levi Group, din Tel Aviv, Israel, deţinută de familia omului de afaceri Michael Levy. Compania Levi Group operează la nivel internaţional în domeniul naylonului prin firma NILIT iar în domeniul auto îşi desfăşoară activitatea în Israel prin Mediterranean Car Agency. Din acest an, Compania Levi Group va derula afaceri şi în România prin Autoitalia Group. Acordul de transfer asupra proprietăţii Autoitalia a fost semnat de domnul Herbert Stein, preşedinte şi fondator al Autoitalia Group în 1993, şi de către domnul Ori Lahav, CEO al Mediterranean Car Agency. 

Vorbind despre acest eveniment major în viaţă şi activitatea Autoitalia Group, domnul Herbert Stein a spus: “Am căutat mai mult un partener de încredere, un investitor care să poată prelua afacerile Autoitalia în România. Suntem fericiţi că am găsit Mediterranean Car Agency, de asemenea o firmă de familie, care are atât potenţialul economic cât şi experienţă şi expertiză necesare pentru a putea conduce către succes echipa Autoitalia şi reţeaua de dealeri.” 

Autoitalia Group va continuă să importe, să comercializeze şi să ofere servicii after-sales pentru toate mărcile şi modelele din portofoliul sau. În plus, în acest an, alte două noi mărci vor intră în portofoliu: Jeep şi nouă Lancia (produsă pe platforma Chrysler). Autoitalia Group va beneficia de tot sprijinul Grupului Levi şi îşi va desfăşura activitatea sub coordonarea companiei Mediterranean Car Agency. 

“Am venit să facem afaceri în România, pentru că noi credem în potenţialul de dezvoltare al pieţei româneşti şi în capacitatea ei de redresare. Am investit în Autoitalia Group pentru că avem încredere în bunurile de prêt pe care le-am dobândit prin această tranzacţie: echipa Autoitalia şi reţeaua naţională de dealeri. Vom conduce dealerii noştrii către o nouă abordare a pieţei locale, mai directă, mai activă, mai centrată pe nevoile şi dorinţele clienţilor. Vom acţiona rapid şi cu profesionalism pentru a recăpăta şi a creşte cota de piaţă a mărcilor din portofoliul Autoitalia Group. Vom exploata toate oportunităţile pentru a creşte beneficiile pentru partenerii şi clienţii noştri. Vom avea success în afacerile din România, aşa cum avem şi în Israel”, a spus Ori Lahav, CEO al Mediterranean Car Agency, şi CEO temporar al Autoitalia Group. 

Compania Mediterranean Car Agency este importatorul exclusiv în Israel am mărcilor Grupului Fiat (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia şi Abarth), încă din anul 1950, şi este recunoscută pentru profesionalismul sau în piaţă auto din Israel. Este apreciată de asemenea că fiind unul dintre cei mai mari şi mai profesionişti dealeri ai Grupului Fiat la nivel Internaţional. 

Tags: