Jeep® Renegade și Compass e-Hybrid prezentate la Jeep® Media Drive

- Jeep® Renegade și Jeep Compass MY24, ambele în cea mai recentă versiune e-Hybrid, au fost în centrul atenției la Balocco în cadrul e-hybrid Media Drive, prezentând tehnologia de ultimă generație a motoarelor hibride.

- Renegade MY24 disponibil cu un nou sistem de infotainment cu un afișaj de 10,1” pentru unitatea centrală și un grup de instrumente full TFT de 10,25”.

- Compass MY24 introduce noul nivel 2 de conducere autonomă, nu mai este limitat geografic, fiind acum disponibil indiferent de drum.

După călătoria incitantă de descoperire de la Balocco cu Jeep® Avenger e-Hybrid, experiența a continuat nestingherită, concentrându-se pe testarea altor vehicule e-Hybrid puternice din gama mărcii Jeep. Aceasta marchează cea de-a doua fază a test drive-urilor, cu diferite vedete în centrul atenției: Jeep Renegade și Jeep Compass MY24, ambele echipate cu tehnologia inovatoare a motoarelor hibride ale mărcii.

Balocco, această mică perlă a Italiei, a pregătit încă o dată scena pentru a sărbători inovația tehnologică sustenabilă. Între 12 și 20 martie, localitatea a găzduit media drive-urile pentru gama e-Hybrid de la Jeep, deschizând atât ușile localității, cât și pe cele ale vehiculelor, unor jurnaliști europeni selectați din 14 țări. Pe traseele special amenajate, jurnaliștii au descoperit caracteristicile unice ale celor două vehicule e-Hybrid și performanțele concrete ale acestora, testând astfel o experiență 100% hibridă.

Eric Laforge, directorul mărcii Jeep în Europa, a declarat:”Pentru Jeep, importanța e-Hybrid este totodată și de ordin cultural, deoarece dorim ca acesta să fie prima poartă de acces la mobilitatea electrică pentru cei care nu se simt încă pregătiți să se alăture acestei evoluții a pieței. Ca dovadă, oferim aceeași tehnologie pentru modelul Avenger și pentru alte două modele importante: Renegade și Compass, reprezentând un pas înainte pe calea sustenabilității, fără a sacrifica confortul și performanța”.

Grupul motopropulsor e-Hybrid gestionează fără probleme sistemul de propulsie prin trecerea automată între motoarele full electric, hibrid, și cel cu ardere internă, în funcție de factori precum starea de încărcare a bateriei de 48 V, răcită cu lichid și cu o capacitate de 17.5 Ah, condițiile de conducere în timp real, și alți parametri monitorizați. Acest sistem inteligent asigură furnizarea unor performanțe excepționale în diverse scenarii de deplasare. Fie că este vorba de propulsia integral electrică lină și silențioasă în timpul demarării, de modul hibrid eficient pentru croazieră sau de puternicul motor cu ardere internă pentru accelerare, aceste autovehicule se adaptează fără efort la condițiile de drum.

Cele două vehicule echipate cu motorul turbo GSE T4 de 1.5L includ mai multe componente și capacități inovatoare menite să îmbunătățească eficiența și performanța. În esența sa, motorul T4 Turbo GSE pe benzină în patru cilindri cu ciclu Miller generează 130 CP și 240 Nm de cuplu maxim, oferind atât putere, cât și economie de combustibil. În mod esențial, sistemul hibrid integrează un sistem de frânare inteligent, care permite frânarea regenerativă pentru a valorifica energia în timpul decelerării. Motorul este completat de un generator de pornire cu centură (BSG), care facilitează repornirea lină a motorului cu ardere internă (ICE) la viteze mici, asigurând o funcționare fără întreruperi și emisii reduse. În plus, transmisia este echipată cu un motor P2.5, care oferă o propulsie electrică suplimentară de 15 kW, cuplat strategic cu trepte de viteze egale pentru o eficiență optimă. Puterea este furnizată de un pachet compact de baterii de 48V răcit cu aer, cu o capacitate de 17.5 Ah și 0.8 kWh, asigurând o capacitate amplă de stocare a energiei pentru operațiunile hibride. Sistemul de control hibrid, găzduit într-o unitate separată, orchestrează integrarea perfectă a surselor de putere, optimizând performanțele în diferite condiții de conducere.

Sistemul de combustie electrică se distinge prin funcționalitățile sale distincte. Puterea electrică pură oferă avantaje semnificative, cum ar fi funcția ”e-creeping”, care permite o serie de mișcări scurte de înaintare fără a fi nevoie de acționarea accelerației. Această funcție este deosebit de benefică în situații precum blocajele din trafic (”e-queueing”). În plus, autovehiculul poate fi parcat în mod 100% electric (”e-parking”). Această tehnologie permite recuperarea energiei în timpul decelerării și facilitează reîncărcarea automată prin frânare regenerativă, eliminând necesitatea încărcării la priză.

Jeep Renegade și Compass MY24 introduc o gamă complet nouă, mai simplificată și mai eficientă, alcătuită din trei niveluri de echipare pentru Renegade – Renegade, Altitude, Summit – și două niveluri de echipare pentru Compass – Altitude și Summit – oferind clienților o gamă completă de produse adaptate nevoilor acestora.

Renegade MY24 face un mare pas înainte în ceea ce privește tehnologia, introducând noul sistem de infotainment de 10.1” cu o putere de procesare de cinci ori mai rapidă decât generația precedentă, noul grup de instrumente digital TFT de 10.25”, precum și un volan nou și actualizat, o nouă cameră posterioară de înaltă rezoluție și conectivitatea Apple Carplay și Android Auto, acum wireless.Toate aceste dotări sunt acum standard pentru întreaga gamă, începând de la nivelul de echipare de bază, Renegade, care completează oferta cu jante din aliaj de 16”, scaune din stofă și proiectoare de ceață, până la nivelul de echipare Altitude, care dispune de dotări impresionante, printre care se numără uimitoarele faruri și stopuri Full LED, împreună cu proiectoarele de ceață față cu LED care asigură o iluminare clară a drumului în față, completate de climatizarea automată pentru confortul la interior. Urcând la nivelul de echipare Summit, jurnaliștilor li se dezvăluie un mix premium de lux și confort, pus în evidență de noile jante din aliaj de 18” și de scaunele față încălzite care asigură căldură și confort în timpul călătoriilor lungi.

În cazul Jeep Compass, nivelul de echipare Altitude dispune de elemente exterioare și interioare remarcabile, inclusiv reflectoare full LED cu un design specific, DLO cromat, jante din aliaj de 18”, precum și scaune din stofă/piele ecologică, în timp ce  nivelul de echipare Summit vine cu jante din aliaj de 19” diamond și un acoperiș negru în două tonuri.

Aceste autovehicule reprezintă apogeul angajamentului Jeep față de sustenabilitate, oferind conducătorilor auto mixul perfect între performanță și preocuparea în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Unul dintre punctele cheie ale acestei noi game este introducerea unei calibrări optimizate a motorului și a bateriei. Această îmbunătățire, pentru Jeep Compass, este combinată cu debutul noilor anvelope de 18” din clasa A+, ceea ce duce la o îmbunătățire remarcabilă a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 cu până la 3%.

Trecând la Jeep Compass e-Hybrid, jurnaliștii au descoperit un autovehicul care stabilește un nou standard în materie de siguranță și securitate, cu o serie de funcții avansate, inclusiv conducerea autonomă de nivel 2. Această tehnologie sporește siguranța pe toate tipurile de drumuri, oferind un plus de încredere reprezentanților mass-media. Mai mult, dispune de peste 80 de dotări standard, și este în strânsă legătură cu conducătorul auto prin intermediul serviciilor TBM, îmbunătățind experiența de utilizare datorită informațiilor și asistenței personalizate.

Noul Compass MY24 este deja disponibil la dealerii Jeep, în timp ce noul Renegade MY24 va fi lansat în aprilie.

 

Torino, 2 aprilie 2024

 

 

Marca Jeep®

Clădită pe mai bine de 80 de ani de istorie legendară, Jeep® este marca autentică de SUV-uri care oferă capabilități off-road legendare, rafinament la interior, dotări de înaltă tehnologie și versatilitate oamenilor care sunt în căutarea unor călătorii extraordinare. Marca Jeep® lansează o invitație deschisă de a trăi viața la maxim, oferind un portofoliu vast de vehicule care continuă să ofere posesorilor săi un sentiment de siguranță și securitate pentru a face față cu încredere oricărei călătorii. Jeep® Wave, un program premium de fidelizare a proprietarilor și de asistență pentru clienți, disponibil pentru întreaga gamă Jeep® 4×4, este un program cu numeroase beneficii și avantaje exclusive care oferă proprietarilor vehiculelor marca Jeep® cea mai mare atenție și asistență dedicată 24/7. Capacitatea off-road a legendarei mărci Jeep® este îmbunătățită prin intermediul unei inițiative globale de electrificare, care transformă 4xe în noul 4×4, în urmărirea viziunii mărcii de a realiza inițiativa ”Libertate cu zero emisii” și o capacitate 4×4 sporită. Toate vehiculele mărcii Jeep® vor oferi o variantă electrificată până în 2025.