JEEP la Salonul Auto de la Frankfurt

Ultra - performantul Jeep Grand Cherokee SRT8 îşi face debutul la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, echipat cu noul motor 6.4 litri 470 CP HEMI V8. Cu un cuplu de 639 Nm, Jeep Grand Cherokee SRT8 este cel mai puternic şi mai rapid model Jeep: accelerează de la 0-100 km/h în 4,8 secunde, atinge o viteză maximă de 255km/h şi frânează de la 100-0 km/h în 35m. Noul sistem de supape active asigură o economie de combustibil de circa 13%, prelungind astfel rază de acţiune la circa 720 km. Maşină are o manevrabilitate crescută datorată noului sistem de suspensie controlat de sistemul Selec-Track. Modelul expus are culoarea externă roşie iar interiorul are tapiţerie din piele de culoare roşie. 

Jeep prezintă, de asemenea, în premieră motorul 3.6-litri Pentastar V6 benzină care va echipa Jeep Wrangler şi Jeep Wrangler Unlimited. Noul motor este mult mai economic şi mai eficient, generând o putere de 284 CP şi un cuplu maxim de 347 Nm şi asigurând un comportament dinamic excelent atât on-road cât şi off-road, prin cuplarea la o cutie automată cu 5 trepte de viteză. Cutia manuală cu 6 trepte de viteză este disponibilă şi pentru motorul de 3.6 284 CP Pentastar V6 

Noul Jeep Wrangler Arctic, o ediţie specială creată pentru străbaterea terenurilor foarte accidentate. Având ca baza de referinţă modelul Jeep Wrangler Sahara, modelul Arctic are o tematică uşor de recunoscut. Culorile externe sunt: Winter Chill, Bright Silver şi Bright White. Aripile şi hardtop-ul sunt în culoarea caroseriei. Sigla Arctic se găseşte pe aripile anterioare, urmă de picior a lui Yeti se află pe partea superioară a aripii stângi şi pe capacul portbagajului. Anvelopele sunt de la Wrangler Rubicon, montate pe jante negre de 17". La interior, Jeep Wrangler Arctic are scaunele cu tapiţerie din ţesătură neagră Tectonic cu inserţii Polar White şi cusături Arctic Orange. Scaunele anterioare sunt încălzite şi au logo Arctic cusut pe spătar. Toate mânerele şi fantele pentru aer din panoul de bord sunt finisate în culoarea Polar White. Logo Arctic se găseşte şi pe tahometrul din bord.