Fiat 500 Riva, disponibil în România

Auto Italia și CAESAR Concierge au lansat în România noul Fiat 500 Riva, o capodoperă a colaborării dintre două mărci emblematice în industria auto și a iahturilor de lux. Evenimentul de lansare a avut loc la standul Auto Italia de la Salonul Auto București și Accesorii, organizat la Romaero. Fiat 500 Riva a fost expus alături de un exemplar Riva Ariston din 1968.

Lansat în 1957, Fiat 500 a contribuit masiv la motorizarea Italiei și a devenit în scurt timp un vehicul-idol cu vânzări de peste patru milioane de unități. Fiat 500 este simbolul perioadei Dolce Vita, când Italia evolua într-un ritm accelerat și se reinventa cu dinamism și entuziasm. Pe lângă satisfacerea nevoii de mobilitate, legendarul 500 a exprimat întotdeauna profunda însuflețire a unei întregi generații. O stare de spirit similară a fost proiectată în aceiași perioadă de Aquarama, barca de viteză produsă de Riva, sinonimă cu eleganța și perfecțiunea. Un simbol autentic de statut, bazat pe materiale premium de cea mai înaltă calitate, detalii meticulos executate și dibăcie desăvârșită.

Seria limitată Fiat 500 Riva se remarcă prin personalitatea unică și detaliile rafinate obținute în urma parteneriatului cu Riva, un brand de legendă în lumea nautică, sinonim cu eleganța și rafinamentul italian. Stilul unic este afișat de interior: capul schimbătorului de viteze este sculptat în mahon solid, iar planșa de bord, realizată din același lemn, primește inserții din lemn de arțar. Aceste tipuri nobile de lemn folosite la construcția iahturilor Riva și privilegiile unei mașini premium sunt reinterpretate de Fiat 500 Riva prin combinația de tehnologie sofisticată și execuție impecabilă.

Ediția specială Fiat 500 îmbină spiritul veșnic tânăr al brandului Riva pentru a crea o mașină care împletește stilul și elementele de design specifice ambelor branduri. Două legende absolute din lumea mașinilor și a ambarcațiunilor se întâlnesc pentru a da naștere unui simbol marcant al frumuseții italiene.

Fiat 500 Riva este disponibil și în varianta cabrio: această versiune exprimă un stil infailib promovat de lemnul nobil și atenția obsesivă pentru detalii, capabile să transforme orice călătorie într-o croazieră exclusivistă.

O mașină născută pe mare, pentru a seduce orașul

Publicul țintă pentru Fiat 500 Riva îl reprezintă șoferii care caută pe șosea același exclusivism oferit de iahtul Aquariva Super – vedeta momentului în gama Riva – îmbinat cu stilul accesibil care a consacrat numele Fiat 500: materiale de calitate și un stil unic de a experimenta emoțiile unei croaziere cotidiene pe străzile orașului. Nuanța “Sera Blue”, o culoare dedicată exclusiv acestei ediții speciale, este una dintre cele mai apreciate alegeri din paleta oferită de iahtul Aquariva Super, emblematicul succesor al legendarei Riva Aquarama.

Versiunea decapotabilă dispune de un plafon textil nou de culoare albastră, creat special pentru această variantă. În același timp, plafonul panoramic cu tente negre disponibil pe versiuniea hardtop plusează prin eleganță.

Detalii unice înfrumusețează pachetul vizual: oglinzile laterale sunt cromate, la fel ca mânerele portierelor și elementele decorative de pe capotă, în perfectă armonie cu ambarcațiunile Riva. Mai mult, o linie dublă taie profilul lin al al modelului 500 și amintește de silueta grațioasă a unui iaht. În plus, Fiat 500 Riva dispune de jante de 16 inchi din aliaj, cu 20 de spițe finisate într-o nuanță de albastru specifică acestei ediții speciale. Deloc întâmplător, această ediție specială poartă numele Riva: este singurul model 500 care poartă pe capotă logo-ul acestui brand maritim legendar, în timp ce caroseria și bordul afișează inserții cu numele Riva.

Emoții și confort la bord

La interior, planșa de bord realizată din mahon pictat manual și decorată cu inserții de arțar oferă pasagerilor căldura luxuriantă a vieții la bordul unui iaht, așa cum o sugerează logo-ul Riva. Bordul a fost creat cu ajutorul unui proces inovator prin care lemnul este lipit pe o folie ultra-ușoară de carbon care îi oferă stabilitate, flexibilitate și durabilitate de top odată cu trecerea anilor. Inserțiile de arțar sunt aplicate manual, pentru un finisaj unic. Lemnul – cel mai natural material – face cunoștință cu tehnologia de ultimă generație pentru a deservi excelența absolută, la fel ca iahturile Riva: combinația perfectă între tehnologia de vârf și meșteșugul desăvârșit.

Pragurile portierelor și capul schimbătorului de viteze sunt sculptate dintr-o bucată solidă de lemn de mahon, în timp ce scaunele sunt îmbrăcate în piele de culoarea fildeșului realizată de Poltrona Frau și decorate prin cusături contrastante. Marginile scaunelor sunt decorate în albastru Sera, la fel ca profilul centurilor de siguranță. Culorile și materialele reflectă ambianța exclusivistă oferită de Aquariva Super, pentru un plus de dramatism și confort. Atenția pentru detalii este prezentă pretutindeni, într-o paletă coerentă de culori. Covorașele primesc și ele cusături în albastru Sera, iar podeaua portbagajului completează pachetul cu inserții de lemn și emblema inscripționată cu numele Riva.

O gamă completă de motoare

Noul Fiat 500 Riva oferă o gamă largă de motoare performante, eficiente și orientate către protejarea mediului înconjurător, aspect atestat de conformarea la normele Euro 6.

Un asemenea exemplu este motorul 1.2 Fire cu 69 de cai putere, un campion dovedit al economiei de combustibil, disponibil și cu funcție ECO. Motorul vine la pachet cu un alternator inteligent, un pachet aerodinamic dedicat precum și cu un set de anvelope cu rezistență scăzută la rulare și grad scăzut de uzură. Toate aceste atuuri se traduc în costuri reduse de întreținere și un impact imperceptibil asupra mediului înconjurător. Un număr general valabil: emisii de doar 99 de grame CO2 pe kilometru. Celelalte variante pe benzină sunt reprezentate de motorul 0.9 TwinAir cu doi cilindri disponibil cu 85 și 105 cai putere, o soluție accesibilă pentru buzunarul dumneavoastră dar și pentru mediul înconjurător.

Motorul diesel 1.3 Multijet cu 95 de cai putere nu putea lipsi din gamă. Din nou, Fiat 500 este singurul model din segment care oferă un propulsor turbodiesel. Motorul 1.3 Multijet este mândria inginerilor FCA prin faptul că asigură o economie excelentă și costuri reduse de întreținere fără a compromite confortul și plăcerea condusului. Cu o putere maximă de 95 de cai putere livrată la 3.750 rpm, motorul permite o viteză maximă de 180 km/h și o accelerare de la 0 la 100 km/h bifată în 10,7 secunde. Mai mult, folosirea unei turbine cu geometrie variabilă permite motorului să livreze cuplu de la turații joase: 170 Nm la 1,250 rpm, în timp ce cuplul maxim este disponibil la 1,500 rpm, pentru o experiență de condus plăcută și flexibilă.

În funcție de motorul specificat, Fiat 500 Riva poate fi echipat cu una din cutiile de viteze manuale cu 5 și 6 trepte sau cu transmisia robotizată Dualogic.

Confort, siguranță și infotainment

Noua ediție specială Fiat 500 Riva oferă o gamă extinsă de echipamente. Pe lângă detaliile estetice care îi oferă unicitate, 500 Riva pune accentul pe siguranță cu ajutorul a șapte airbag-uri, ABS, EBD, ESC, ASR și Hill Holder, sistem care asistă șoferul la plecarea din rampă dar și HBA, funcție care facilitează frânarea de urgență. De asemenea incluse în echipamentul standard, climatizarea automată, luminile de ceață, luminile de zi cu LED și ecranul TFT personalizabil cu logo-ul Riva și fundal aquamarine completează un pachet generos.

Mai mult, tot ca dotare standard, planșa de bord încorporează ecranul tactil Uconnect HD LIVE de 7 inci, cea mai nouă tehnologie în materie de sisteme de infotainment. Acest sistem deservește o varietate de funcții, inclusiv Uconnect LIVE, Bluetooth cu hands-free, recunoaștere vocală și nenumărate opțiuni de redare muzicală, pe lângă funcția radio AM/FM. Șoferul își poate conecta propriile dispozitive multimedia prin USB sau cu ajutorul portului auxiliar de tip jack (3,5 mm), sau poate alege să accesese muzică online prin intermediul unui smartphone, cu ajutorul conexiunii Bluetooth. Opțional, Fiat 500 Riva oferă un sistem radio digital DAB și navigație TomTom cu grafică 3D.

Sistemul BeatsAudio

Noul Fiat 500 Riva oferă cea mai nouă experiență audio de la Beats by Dr. Dre, sistemul creat să revoluționeze modul în care muzica este ascultată în interiorul unei mașini. La cerere, clienții își pot echipa mașina cu sistemul BeatsAudio dezvoltat în parteneriat cu Beats by Dr. Dre. Sistemul BeatsAudio de 440 de wați dispune de un amplificator digital cu opt canale și un algoritm avansat de egalizare, care poate recrea întreg spectrul acustic experimentat de un artist în timpul înregistrărilor din studio.

Sistemul BeatsAudio oferă, pe lângă amplificatorul digital cu opt canale, două difuzoare de tip tweeter integrate în montanții A, două difuzoare de tip midwoofer de 165 mm amplasate în portierele din față, două boxe full-range de 165 mm amplasate în panourile laterale spate și un subwoofer de 200 mm poziționat în compartimentul roții de rezervă, în centrul portbagajului. Prin intermediul ecranului TFT care afișează vitezometrul și instrumentele de bord, bordul noului Fiat 500 Riva oferă o experiență de condus complet digitală care păstrează așezarea clasică a instrumentelor din originalul Fiat 500, completată de forme și butoane circulare.

Prețuri

Prețurile lui Fiat 500 Riva în România pornesc de la 16.600 Euro (TVA inclus).