Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 testat de piloții F1 Valtteri Bottas și Zhou Guanyu

Întreaga echipă Alfa Romeo F1 s-a reunit în Hinwil, casa Sauber Motorsport, pentru a se destinde în urma unui sezon palpitant. Acum, echipa este concentrată pe atingerea țintelor sale ambițioase stabilite pentru sezonul 2023.

Piloții Valtteri Bottas și Zhou Guanyu au avut parte de un test-drive neconvențional cu Tonale Plug-In Hybrid Q4, cel mai sportiv vehicul al gamei, dotat cu agilitate și dinamică top de gamă, 280 CP, cu tracțiune integrală Q4, care asigură cele mai bune performanțe în materie de grip, siguranță și plăcere de condus.

Piloții și Tonale Plug-In Hybrid Q4 au participat într-un test de reacție în cadrul căruia multiple ‘portițe’ au fost iluminate succesiv de o serie de senzori pentru a determina ruta vehiculului.

Sesiunea de recreație a echipei Alfa Romeo F1 a avut loc în cadrul fabricii și sediului Sauber Motorsport în Hinwil (Elveția). Membrii s-au întrunit pentru a discuta strategia și obiectivele următorului Campionat Mondial de Formula 1 într-o atmosferă de comuniune și concentrație maximă. Sezonul trecut, echipa Alfa Romeo F1 a obținut al șaselea loc, cel mai bun rezultat al său din ultimul deceniu.

Valtteri Bottas și Zhou Guanyu au participat la această întâlnire importantă alături de întreaga echipă administrativă. În curând, piloții Alfa Romeo F1 vor începe testele pre-sezon ale noului monopost. Prioritatea absolută este transferarea pasiunii pentru muncă a echipei pe circuit.

În prim-plan în Hinwil, alături de piloți, a fost noul Tonale Plug-In Hybrid Q4, varianta cea mai performantă a gamei și modelul care reprezintă primul pas în paradigma ‘Sportivității Eficiente’ Alfa Romeo.

 

Tonale Plug-In Hybrid Q4, paradigma ‘Sportivității Eficiente’ Alfa Romeo

Tonale Plug-In Hybrid Q4, disponibil în curând în toate reprezentanțele Alfa Romeo, completează oferta Tonale, primul model electrificat al mărcii. Noua versiune de top reprezintă primul pas către sportivitatea viitorului în viziunea Alfa Romeo, o marcă aflată într-o transformare radicală, care se pregătește pentru o nouă eră a conectivității și a electrificării, păstrând ADN-ul nobil italian încă din 1910.

Tonale Plug-In Hybrid Q4 reprezintă noua paradigmă a ‘Sportivității Eficiente’, fiind cel mai sustenabil model Alfa Romeo de până acum, cu emisii de până la 26 g/km de CO2, garantând accesul liber în centrele orașelor. Autonomia sa de peste 80 km în modul electric asigură mobilitate cotidiană eficientă, în timp ce autonomia totală de peste 600 km este potrivită călătoriilor lungi pe autostradă. Tonale Plug-In Hybrid Q4 îmbină eficiența și sustenabilitatea cu sportivitatea de top. Puterea totală de 280 CP îl plasează la vârful segmentului, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 6.2 secunde, o viteză maximă de 135 km/h în modul electric și 206 km/h în modul hibrid. Senzația de putere atinsă în reprizele de accelerație este amplificată de sistemul de tracțiune integrală e-AWD, întrucât cuplul instant al motorului electric asigură reacția imediată a axului spate odată cu apăsarea accelerației.

 

Torino, 3 februarie 2023