Adio Gri, Fiat îmbrățișează culorile

  • - "ITALIA. ȚARA CULORILOR.​ FIAT. MARCA CULORILOR”.  Ziua de 4 iulie a reprezentat un moment de referință pentru FIAT și pentru imaginea acestei mărci automobilistice. Fiat oprește producția de mașini gri și se aventurează într-o nouă lume colorată.
  • - FIAT este primul producător de automobile care a luat această decizie revoluționară, începând cu noul Fiat 600e.
  • - De astăzi, culorile prezentei și viitoarelor game FIAT sunt inspirate de Marea, Soarele, Pământul și Cerul Italiei.
  • - Mobilitatea va fi mai colorată și mai veselă ca niciodată: FIAT se lansează într-o adevărată provocare, așa cum puteți urmări în videoclipul dedicat lansării, disponibil aici.

De astăzi, FIAT nu mai produce mașini gri. Decizia a fost luată pentru a sublinia importanța culorilor în viața noastră, întruchipând modul italian de a trăi și reafirmând noua valoare Dolce Vita a brandului.

Italia este într-adevăr legată de culori puternice precum Marea Italiei, Soarele Italiei, Pământul Italiei și Cerul Italiei; peisaje care oferă FIAT-ului multă inspirație pentru mașinile sale. Strategia este implementată pentru a adăuga o caracteristică distinctivă mașinilor FIAT pe piața auto, deoarece 2023 este anul unei schimbări remarcabile pentru Brand.

„Am încălcat regulile: am decis să oprim producția de mașini gri FIAT. Acest lucru este provocator și perturbator și are scopul de a consolida și mai mult conducerea FIAT ca brand al bucuriei, culorilor și optimismului. Italia este țara culorilor și, începând de astăzi, și mașinile FIAT - a declarat Olivier Francois, CEO FIAT și Global Chief Marketing Officer la Stellantis - Această alegere comunică în continuare oamenilor noua valoare Dolce Vita și ADN-ul italian întruchipat de Brand. FIAT vrea să inspire oamenii să trăiască cu optimism și pozitivitate și aceasta va fi și una dintre misiunile noului Fiat 600e, electricul pentru familii și prieteni, care va fi prezentat pe 4 iulie”.

În videoclip dedicat lansării, datorită căruia clienții pot descoperi noua lume FIAT plină de culoare, CEO-ul mărcii, Olivier Francois, la bordul noului Fiat 600e, se scufundă în vopsea colorată, sub mențiunea „ITALIA. ȚARA CULORILOR. FIAT. MARCA CULORILOR”.

Gama actuală FIAT - noul 500, 500 Hybrid, 500X, Panda și Tipo - este disponibilă în diferite nuanțe de culori printre care: alb gelato, portocaliu Sicilia, portocaliu Paprika, roșu Passione, Blu Dipinto di Blu, albastru Italia, albastru Venezia, verde Rugiada, verde Foresta, Rose gold și negru Cinema - toate cu un nume evocator, care amintește de minunatele peisaje din Italia și de dolce vita, o stare de spirit atât de specifică italienilor.

Torino, 4 iulie 2023